Let it snow


Det var länge sedan vi minns att det var så mycket snö innan julen som till den som nu passerat. Och sedan har det dessutom fortsatt under och efter jul och nyårshelgen.

Visst blir det otroligt vackert i detta mjuka fluffiga vinterland, men med det följer också en del arbete. Snödrev gjorde att taken på byalokalen hade över 1.20 m på sina ställen. Men som tur är fick vi snabbt låna en snöslunga av Ecopart i byn så vi kunde röja av det värsta.

Tack Ecopart! Vi bjuder på fika vid nästa lämpliga tillfälle.

Även elljuspåret har fått en snöröjning på ledningarna som började vara tunga. Vi tackar Rolf lite extra.

På tal om snö och vårt världsklass-elljuspår så kör vi vidare ”på spåret” med att bli aktivare i bygden med en utmaning som vi kallar ”Bjuurvasan”. Den innebär att vi ska försöka åka sträckan 90km innan vasaloppet. Vad tror ni, är det möjligt?

Här kommer ett uttag från Kickis inlägg om hur det var att ge sig ut i spåret för att fota de fantastiska bilderna ovan:

”Efter att ha letat rätt på mina Sundinare från 80-talet beslöt jag mig för att testa det nyrenoverade elljusspåret, och se om det kunde erbjuda den motion och rekreation jag letade efter… Det var lite för kallt egentligen att lösa GPS-quizet idag, då vantarna ska av och mobilen fram, och skidorna lika bakhala som dom alltid varit, men… En helt fantastisk upplevelse där jag blev lockad att stanna och ta en massa bilder då det kändes som om jag åkte i ett sagolandskap 🌟 Med livet som insats lekte jag flygande reporter, och det blir nog inte sista gången i vinter! Testa ni också! / Kicki”

Om ni vill vara med i utmaningen Bjuurvasan så behöver ni appen Runkeeper i telefonen, skicka oss sedan din e-postadress så lägger vi till er i utmaningen.

Ikväll är det också dags för uppstart av studiecirkeln Köksrenovering. Vill ni vara med på det så hör också av er. Sen har vi styrelsemöte med planering inför det nya året där efter så nu kör vi – Tillsammans mot en attraktivare bygd med ett aktivare folk 2018!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *