Uppdatering!


Här kommer lite kort uppdatering från det arbete som pågår runt skolan och den inriktning som nu arbetas utifrån i byns föreningar.

Ett gemensamt inriktningsbeslut har fattats av styrelserna i Bjurträskbygdens framtidsförening och Stiftelsen Bjurbostäder i samverkan med Erik Grubbström som äger den gamla skolan i byn. Beslutet går ut på att förbereda för ett ”byte” mellan byns nuvarande lokale i gamla affärn mot mer ändamålsenliga i gamla skolan. båda fastigheterna ska undersökas och extra årsmöten ska hållas i både föreningen och stiftelsen för att medlemmarna ska få fatta det slutgiltiga beslutet. Så håll utkik efter kallelser!

Har ni frågor runt detta så kan ni ställa dem till Peder, Elin eller Erik. Tveka inte att höra av er.

Under tiden så fortsätter Erik med de underhållsarbetet som han planerade vid förvärvet av skolan. Just nu så har han också sju mycket arbetsamma sommararbetare till sin hjälp, så nu börjar det verkligen hända saker!

Här är några av de arbeten som är på gång:

image

Ogräsbänken mot fasaden rensas

imageKantstenarna får sig också en upprustning

image

Rabatten har täcks med underhållsfritt grus så länge. Här kan fantasin flöda på fina planteringar för den frivillige med gröna fingrar.

imageHögen med ris som arbetarna dragit ihop börjar vara riktigt rejäl. Hårt jobb men fint blir det i skogen!

 

image

Uttjänta hängrännor kapas ner och byts mot nya.

imageSödra entréfasaden har skrapats och förberetts för målning. Imorgon kommer första varvet efter grundmålning upp så då kan ni se framemot lite ”efter bilder” också. Eller så gör ni ett besök och ser hur det går för arbetarna live. De finns på plats hela veckan mellan 9-15.

/Elin

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *